FOTE Cocoa&Shea losion za tijelo

Pozdrav cure!
Cijeli dan mozgam o čemu da pišem, iako imam nekoliko ideja, i evo prije nekoliko trenutaka na Šminkerici sam spomenula ovaj losion, koji mi je otkriće u zadnje vrijeme, pa sam to htjela podijeliti i sa vama. Radi se o Fruit of the Earth losionu Cocoa&Shea koji, kako piše, intenzivno poboljšava elasticitet i gipkost kože, sprečava nastanak strija i pucanje radi isušenosti i gubitka podatnosti, a ja bih dodala da pomaže i kod već nastalih strija da postanu slabije vidljive, te kod hidratacije suhe kože čitavog tijela.
Moje iskustvo sa strijama:
Znam da ovo nije najugodnija tema za čitanje, no vjerujem da ima cura koje pate od toga, stoga ako nekoga ne zanima, neka preskoči ovaj dio, ili općenito post. No, osobno mislim i da je korisno i za one koji ih nemaju. Naime, već dosta dugo, vjerojatno od početka tinejđerskih godina patim od strija. Mislim da sam jednostavno osoba koja im je sklona, jer se one nalaze po cijelom mom tijelu. Rekla bih da zauzimaju barem 30% kože i s time treba živjeti. 
Možda se nekome to ne čini strašnim, no meni zapravo nije nimalo svejedno kada ih ugledam. Najviše ih imam po bedrima, no tu su već dosta izblijedile i ne primjete se toliko, te su također dosta tanke. Imam ih i na listovima, podlakticama, grudima, te su također s vremenom već izblijedile, a na bokovima i trbuhu su najdeblje i najizraženije, između 0.5 i 1cm. Ove na trbuhu sam dobila prije par mjeseci, i bila sam totalno tužna kada sam primjetila prvu, a odmah zatim i drugu, treću… No, što je tu je! 
Strije nastaju najčešće zbog naglih promjena težine kada koža doživljava stres zbog naglog rastezanja i opuštanja uslijed gubitka težine, i to potvrđujem i iz vlastitog iskustva. Najgore što možete napraviti svojoj koži i tijelu je stalno oscilirati sa težinom. Također, strije vrlo često dobivaju i trudnice, iako neke sretnice one i zaobiđu. Zato mislim da je to vjerojatno i genetski uvjetovano, no jako puno možete napraviti u preventivi ako ste mlade tako da se bavite sportom i održavate svoju tjelesnu težinu u razinama normale.
Moje iskustvo s Cocoa&Shea losionom za tijelo:
Nikad prije se nisam mazala toliko losionima, makar sam znala da bi mi to moglo pomoći da spriječim nastajanje novih strija. Čak sam i ovaj losion kupila prije par mjeseci s namjerom da se mažem, no nakon prva dva, tri puta, sam ga jednostavno prestala koristiti, iz ljenosti. Da, sve znam. No, kad sam dobila ove zadnje, e onda sam ponovno počela s mazanjima. Ono što sam primjetila, je definitivno da mi je ovaj losion pomogao da se moje strije na trbuhu posvijetle, tj. postanu manje izražene i crveno-ljubičaste kakve su bile. Bio je to doslovno wow efekt, i zato sam i nastavila uporno mazati se, kako bi postigla što bolji rezultat. Losion nije gust, te ne ostavlja masne tragove, iako mu treba dati koji minut da se u potpunosti upije. Rekla bih da se s obzirom na ostale losione koje sam imala, prilično brzo upija. 
Što se tiče sastava, prilično je prirodnog podrijetla, te su osnovni sastojci kakao i shea maslac koji su poznati po svom odličnom djelovanju na hidrataciju kože. Boca od 946ml, što je gotovo litra losiona, dolazi sa pumpicom koja olakšava doziranje. Miris je dosta neobičan, poput mirisa čistog kakaa koji se stavlja u kolače. Mojoj sestri se nije nimalo svidio, no meni ne smeta, dapače, odgovara mi. Cijena mu je oko 60-ak kuna, što s obzirom na količinu nije uopće puno.
Onima kojima je važno ne-testiranje na životinjama, dobra vijest je da ovaj proizvod nije testiran na životinjama, kao ni ostali proizvodi Fruit of the Eartha. Ponešto od njihovih proizvoda sam vidjela na policama Kozma, iako ne čitavu ponudu koju možete vidjeti na njihovoj web stranici.
Jeste li možda probali ovaj proizvod?
Kako vam se svidio?
Kako se vi borite sa strijama? Slobodno podijelite svoje savjete
xoxo, 
Persy
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano i označen sa , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

7 odgovora na FOTE Cocoa&Shea losion za tijelo

  1. Nanethiel napisao:

    super post! iako se bavim sportom i održavam stalnu tjelesnu težinu, imam strije oko koljena i na stražnjici. hvala bogu jako sam blijeda pa se jedva vide, ali ipak, ja ih vidim i znam da su tu. =/ pretpostavljam da je razlog kronično dehidrirana koža, što genetski, što zbog moje lijenosti da se redovito mažem… nikad mi se neda čekati da se krema upije -.- nisam još isprobala niti jedan proizvod od Fruit of the Earth-a, mogla bih početi s ovim =)

  2. Romana napisao:

    Ovo je odlican post 🙂 Ja isto "cijeli zivot" imam problema sa strijama, dobila sam ih negdje jos u 8.razredu bas zbog variranja na tezini, i stalno se pokusavam boriti s njima ali dosta bezuspjesno. Probala sam razne kreme, zadnja je bila Avonova solutions body stretch s kojom sam ih uspjela malo posvjetliti ali se nista drasticno nije dogodilo, jedino dok sam je koristila nisam dobila ni jednu novu striju. Htjela bi probati i ovaj losion, gdje ga kod nas ima za kupiti?

  3. GigaVoliŽirafe napisao:

    ja koristim od avona solutions body maximum makeover(strije) i kombiniram ga sa avon solutions cellu-sculpt 3x (celulit).ova prva bas protiv strija jako dobro odraduje svoj posao (iako mislim da bi puno bolje obavljala da se ja malo cesce sjetim namazat se :/ ).cim se namazem pocne hladit, i kasnije se osjeti kao da prodire u kozu, sto s nijednom kremom nisam osjecala. kombiniram ju sa ovom drugom navedenom kremicom samo zbog toga sto druga na sebi ima one 3 kuglice, tak da ju jace umasiram u kozu.

  4. TheChloee napisao:

    Pomaze da postojece izblijede i dovoljno hidratizira kozu da ne nastanu nove. :)Zbog tog mi je super, jedino eto, sreca je naici na njihove proizvode opcenito. :S

  5. Persa napisao:

    Hajde drago mi je da se ipak netko pronašao u ovom članku, jer je to jedna od stvari koja mene zaokuplja i o kojoj sam htjela progovoriti. Chloee, iako moja koža nije ultrasuha kao tvoja ja sam zadovoljna s ovim losionom, a ima ga i za mazanje 3 puta dnevno. Pokušat ću naći i taj Eveline, nego jeli on pomaže da postojeće izblijede, ili da nove ne nastanu?Nail crazy, u pravu si. Znam takve i ponekad im zavidim. Šetnja s kilama zbilja šteti koži i tijelu uopće.

  6. nail crazy napisao:

    iz svoje kože nitko pobjeći ne može – neke u trudnoći nabace 30 kila i ni traga od strija a druge se udebljaju 3 i eto ih… živa istina – najgore što same sebi radimo je šetnja s kilima, malo gore, malo dole i to ne prolazi bez posljedica 😦

  7. TheChloee napisao:

    Super post!Ovo je skakljiva tema i da, sigurno se mnogima nece svidjeti, ali to je istina. Strije su tu, htjeli mi to ili ne. Ja takoder imam problema s tim, ali sto mogu. Imam ekstremno suhu kozu, sto god da stavim nije dovoljno da bi se moja koza hidratizirala koliko treba. Eventualno kad bi 3 puta dnevno mazala debelim slojem nekog super hidratantnog mlijeka za tijelo ili body butter-om, mozda bi pomoglo. Imam strije i pojavile su se za puberteta, a neke kod oscilacije tezine. Nije nikakva sramota ni cudo nevideno. :)Bas cu probati taj lonsion! Hvala na preporuci!Ja osobno koristim Eveline anti stretch marks lonsion i jako sam zadovoljna, jedino sto ga je tesko pronaci u trgovinama i pakiranje je relativno malo. :)Bravo Persa za ovaj clanak!

Komentiraj